dinsdag 10 maart 2009

Aardappelsalade met sint-jacobsvruchten

Ingredienten

500 gram roseval aardappelen
5 plakken pata negra ( Spaanse ham )'
8 gram kummel
20 gram geconfijte gemberstukjes op sap
25 cl creme fraiche
50 gram olijfolie
8 sint-jacobsvruchten
25 gram kalfsbouillon
100 gram mayonaise
25 cl room
50 gram verse koriander
1 bakje shiso purper


Bereiding

Schil de aardappelen, snij ze in brunoise en kook ze ongeveer 8 min. in gezouten water. Laat de kalfsbouillon met de kummel op een zacht vuurtje inkoken tot de helft, en laat afkoelen. Vermeng de bouillon met 40 gram mayonaise en kruid met peper en zout. Meng alles samen tot een aardappelsalade. Mix de gemberstukjes, de siroop en 30 gram mayonaise en een scheutje met de creme fraiche in een blender. Blancheer de koriander en spoel meteen af onder ijskoud water. Mix de koriander met de olijfolie. Halveer de sint-jacobsvruchten horizontaal en bak deze aan beide kanten in een hete pan tot ze licht gekleurd zijn ( maximaal 2,5 min. ). Presentatie: Lepel de aardappelsalade in een rondje , druk dit aan en schik er 3 halve sint-jacobsvruchten op, en plakje pata negra en wat shiso purper. Druppel de koriander olie en de gember creme er mooi om heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten