woensdag 11 maart 2009

Carpaccio van courgette en tomaat

Ingredienten

2 middelgrote courgettes
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel honing
1 handje gepelde pistachenootjes
vers gemalen zwarte peper
zout
2 stevige ontvelde tomaten
50 gram geraspte parmezaanse kaas
1 eetlepel fijngesneden basilicum

Bereiding

Snijd de courgette overlangs doormidden en schaaf met een kaasschaaf mooie , dunne lange plakken en snijd de ontvelde tomaten ook in dunne plakken. Verdeel de plakken courgette dakpansgewijs over de borden en verdeel de tomaatplakken op de rand van het bord. Maak een dressing van de olijfolie, honing, balsamicoazijn en breng deze dressing op smaak met zout en peper. Bestrijk de carpaccio van courgette met deze dressing en bestrooi met parmezaanse kaas, gepelde pistachenootjes en fijngesneden basilicum. Maal op het laatste wat vers gemalen peper over de courgette-carpaccio en bestrooi het nog met een snufje zeezout. Laat dit ongeveer 15 minuten afgedekt met plasticfolie marineren en dan op kamertemperatuur serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten