Ingredienten :
500 g witte asperges
zout
2 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
150 g ham (plakjes)
3 takjes peterselie
125 g mascarpone
1 ei
versgemalen peper
nootmuskaat
1 eetlepel zachte roomboter
1 eetlepel bloem om te bestuiven
Bereiding:
keukenpapier bakpapier Bereiden Asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige uiteinden eraf snijden. In aspergepan (of in wijde pan) asperges met kopjes omhoog in ruim kokend water met zout ca. 10 minuten koken. Van vuur af ca. 10 minuten afgedekt laten staan. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bladerdeeg laten ontdooien. 50 g ham en peterselie fijnhakken. In kom mascarpone losroeren met ei, fijngehakte ham en peterselie. Zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen. Bakplaat bekleden met bakpapier. Aanrecht bestuiven met bloem, plakjes bladerdeeg halveren en uitrollen tot repen van ca. 18 cm lang. Naast elkaar op bakplaat leggen. Bestrijken met mascarponemengsel, 1/2 cm van rand rondom vrijhouden. Asperges uit pan nemen, goed laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Met kopjes naar één kant over bladerdeegrepen verdelen. Bestrijken met boter. In oven taartjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen rest van ham in brede repen snijden. Nabereiden Aspergetaartjes op vier borden leggen en hamrepen erop draperen.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten