zaterdag 14 maart 2009

Aardappelnotentaartjes met mosterdyoghurtsaus

Ingredienten :

4 Grote aardappelen,
100 gr gemengde noten,
2 eieren,
2 dl melk,
1 eetlepel olie,
1 teentje knoflook,
4 theelepels appelstroop,
1 dl yoghurt,
1 eetlepel mosterd,
150 gr rucola,
bloem.

Bereiding:

Smeer 4 soepkommen in met olie, bestrooi ze met bloem en klop de overtollige bloem uit de kommen. Snijd de aardappelen in stukken van ongeveer 1 cm dik en meng ze met de noten. Verdeel ze over de soepkommen. Meng de eieren, melk en het uitgeknepen teentje knoflook door elkaar en voeg ruim zout toe. Verdeel dit over de kommen en schep op elke kom een ruime theelepel appelstroop. Plaats de vormen 40 minuten in de oven op 175 graden. Verdeel de rucola over het midden van de borden. Meng de mosterd met de yoghurt. Plaats de aardappeltaartjes uit de soepkom op de sla en druppel de yoghurt-mosterdsaus over de sla en het taartje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten