donderdag 12 maart 2009

Bosduivensoep met wintergroenten

Ingrediënten:

1 bosduif
1 prei
2 stengels bleekselderij
2 wortelen
1 grote ui
8 spruitjes
1/2 selderijknol
1 blad savooiekool
2 eetlepels arachide- of maisolie
500 gr platte runderbeenderen
1 takje tijm
1 blaadje laurier
1 teentje knoflook
Boter
Peper
Zout

Bereiding:

Haal het borstvlees van de duif, verwijder zorgvuldig de ingewanden uit het karkas en hak het karkas en de billen in stukken
Maak de prei, de selderij, 1 wortel en de ui schoon en snijd ze in grove stukken
Verhit de olie in een pan en bak de stukken karkas en de billen
Voeg de gesneden groenten toe en bak die even mee
Doe de runderbeenderen erbij, samen met het takje tijm, het laurierblaadje, het in de schil geperst knoflookteentje, peper en zout
Bevochtig met 2 liter water en laat ca. 3 uur zachtjes sudderen
Maak de andere wortel schoon en snijd hem in dunne schijfjes
Was de spruitjes en snijd ze in vieren
Maak de knolselderij schoon en snijd hem in blokjes
Spoel het savooiekoolblad, droog het en snijd het in fijne slierten
Smelt 40 gr boter en stoof de groenten
Zeef er de bouillon over en kook de groenten beetgaar
Breng op smaak met peper en zout
Bak de duiveborst in een klontje boter, snijd hem in dunne plakjes en voeg die net voor het opdienen bij de soep

Geen opmerkingen:

Een reactie posten