woensdag 11 maart 2009

Kruisbessentaart

Ingrediënten:

250 gr bloem
2 tl bakpoeder
1 ei
100 gr suiker
1 pakje vanillesuiker
1 mespunt zout
125 gr boter of margarine
2 el beschuitkruim
10 eiwitten
300 gr suiker
100 gr geraspte kokos
100 gr witte amandelen
1 kg verse kruisbessen

Voorbereiding:

Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven, in het midden een kuiltje maken en het ei erin doen. Meng met wat bloem tot een dikke brij. Strooi er de suikers en het zout over. Snij de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het met koele handen snel tot een glad deeg. Inpakken en 30 minuten koel laten rusten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C). Maak de kruisbessen schoon, was ze en droog ze goed af. Bekleed een springvorm met het deeg. Maak een rand van ongeveer 3 cm hoog. Bestrooi de bodem met beschuitkruim.
Sla de eiwitten zeer stijf en doe af en toe een deel van de suiker bij. Als het mengsel stijf is de amandelen en geraspte kokos erdoor scheppen.
Doe de helft van de eiwitmassa in de springvorm.
Leg de kruisbessen voorzichtig in de springvorm en doe de rest van de eiwitmassa er bovenop. Bak de taart 70-80 minuten in het midden van de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten