donderdag 12 maart 2009

Landbouwerssoep

Ingrediënten :

200 gr spek
2 uien
2 wortelen
1 preistengel
1 witte selder
200 gr erwten
200 gr prinsessenboontjes
1/4 bloemkool
5 liter kippenbouillon
4 tomaten
Kervel
Peterselie
Kruidentuiltje

Bereiding:

Versnipper de ui en snijd het spek in dobbelsteentjes
Maak driehoekjes van de wortelen, de prei en de selder
De boontjes mogen in kleine gelijke stukken
Houd van de bloemkool alleen de bloempjes
Zet een pot op het vuur en ga als volgt te werk
Laat eerst het spek uitbakken
Voeg er dan de ui aan toe en laat die even sudderen in het spekvet
Voeg er de prei, selder en wortelen aan toe en laat eventjes uitzweten
Giet er de ontvette bouillon over en breng aan de kook
Doe er een kruidentuiltje bij en laat zachtjes gaar worden
Voeg er, als de groenten voor 3/4 gaar zijn, de erwtjes, versneden prinsessenboontjes en bloemkoolbloempjes aan toe en laat verder gaar koken
Kruid met peper en zout
Versnijd het kruidentuiltje en werk af met stukjes tomaat, gehakte peterselie en kervel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten