donderdag 12 maart 2009

Bruinebonensoep pikant

Ingrediënten :

Een klein stukje boter
75 gr mager rookspek in blokjes
250 gr soepgroente
2 theelepels kerrie
200 gr rundergehakt
1 literblik bruine bonensoep
1/4 liter tomatensap
Lavas
Evt. 1-2 theelepels cayennepeper of chilipoeder

Bereiding:

Kruid het gehakt naar eigen smaak en draai er kleine balletjes van
Smelt in een ruime soeppan de boter en bak hierin de spekblokjes, de soepgroente, bestrooid met kerrie en de gehaktballetjes
Voeg de bonensoep, het tomatensap en de lavas en evt. de cayennepeper of chilipoeder toe
Breng de soep onder af en toe roeren langzaam aan de kook en laat hem even zachtjes doorkoken
Lekker met rauwkost en stokbrood

Tip:

Klop van het vuur af 2 eetlepels roomboter door de soep en strooi er fijngeknipte peterselie over

Geen opmerkingen:

Een reactie posten