zondag 20 februari 2011

Rode vleescurry met rode ui, broccoli en knapperige limoen-taugésalade

Benodigdheden:

400 g broccoli
3 rode uien
1 komkommer
1 limoen
400 g witte rijst
Conimex Wok Olie
400 g rundvleesreepjes
1 bakje Conimex Kruidenpasta voor Rode Curry
Conimex Sojasaus
150 g taugé

Bereiding:

Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Pel en snijd de uien in partjes. Snijd de komkommer in dunne halve plakjes. Snijd 4 dunne plakjes van de limoen en pers de rest uit.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de vleesreepjes 1 min. Wok vervolgens de broccoli en de ui 3 min. mee. Voeg de Conimex Kruidenpasta voor Rode Curry en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen. Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.

Maak een dressing van het limoensap, 2-3 el olie en een paar druppels Conimex Sojasaus. Voeg peper naar smaak toe. Meng met de komkommer en de taugé.

Verdeel de rijst en rode vleescurry over 4 grote borden en geef de salade er apart bij. Leg de plakjes limoen op de salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten