donderdag 12 maart 2009

Wortelsoep

Ingrediënten:

1 Kruidenbuiltje tomatensoep (Honig)
2 groentebouillontabletten
1 citroen
1 grote ui
400 g winterwortel
3 eetlepels peterselie
2 eetlepels selderij
2 eetlepels verse basilicum

Bereiding:

Boen de citroen schoon en rasp er 2 theelepels gele schil dun af
Pers de citroen uit
Rasp de ui en de wortel fijn
Breng in een pan 1 liter water met de ui, de wortel, de geraspte citroenschil, de bouillontabletten en het kruidenbuiltje aan de kook
Kook de soep met het deksel schuin op de pan gedurende ca. 10 minuten
Hak intussen de peterselie, selderij en basilicum fijn
Verwijder het kruidenbuiltje
Pureer het geheel met een staafmixer tot de soep gladgebonden is
Roer de kruiden erdoor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten