Ingrediënten:
3 dl melk
½ vanillestokje
2 dl sterke mokkakoffie
3 eieren
125 g suiker
18 g gelatine
¼ l slagroom
100 g gepelde walnoten
Bereiding:
Laat het opengesneden vanillestokje een ½ uur trekken in de melk.Schraap het merg eruit, doe dat in de melk en voeg de warme koffie toe. Scheid de eieren en roer de dooiers los met de suiker.Roer enkele eetlepels hete melk door het dooiermengsel en schenk dit al roerende bij de rest van de melk. Laat dit op een laag vuur binden, zonder koken. Laat de vla iets afkoelen.Week de gelatine in koud water. Knijp de blaadjes uit en los ze op in de warme vla. Laat de vla afkoelen en lobbig worden.Klop de slagroom en eiwitten afzonderlijk stijf. Schep ze met de walnoten luchtig door de vla. Vet een puddingvorm in met wat olie en schep het puddingmengsel erin. Laat de pudding opstijven in de koelkast. Stort hem en garneer met halve walnoten en chocoladeflikken.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten