Ingrediënten :
Voor de bouillon:
5-6 liter water
750 gr runderpoulet
4 kruidnagels
2 uien
2 wortelen
1 prei
1 bos selderij
Tijm
Laurier
Zout
10 geplette peperkorrels
2 teentjes knoflook
Peterseliestengels
Voor het klaren:
2 wortelen
1 prei
1 stengel bleekselderij
3 eetlepels tomatenpuree
1 teentje knoflook
Tijm
Laurier
Zout
5 geplette peperkorrels
300 gr rundergehakt
12 eiwitten
Voor het garnituur:
Het vlees van de bouillon
Enkele sprietjes bieslook
Bereiding:
Bouillon:
Breng het vlees in gezouten water aan de kook en schuim grondig af
Steek de kruidnagels op de uien
Voeg de ongesneden groenten toe
Schuim regelmatig af en ontvet
Doe de kruiden erbij en laat 1 1/2 uur trekken tot het vlees gaar is
Giet de soep door een puntzeef en houd het vlees in een bodempje bouillon apart
Klaren:
Was de groenten, maak ze schoon en snijd ze in dobbelsteentjes
Vermeng de dobbelsteentjes met de tomatenpuree, de geplette knoflook, de kruiden en het rundergehakt en voeg er een beetje water bij
Meng de losgeklopte eiwitten erdoor
Giet de bouillon erover, breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 40 minuten trekken
Passeer het geheel door een natte neteldoek
Snijd het soepvlees in dobbelsteentjes en knip de bieslook fijn
Doe het garnituur in een soepterrine en overgiet met de kokende consommé
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten