dinsdag 10 augustus 2010

Bahmisalade Speciaal met Atjar en hamblokjes

Benodigdheden:


0.5 zak (250 g) Conimex Mie Nestjes
400 g grofgesneden roerbakgroenten
Conimex Wok Olie
1 pakje Conimex Mix voor Bahmi Speciaal
1 kleine krop sla
1 potje Conimex Atjar Tjampoer
200 g hamblokjes
4 el grofgehakte peterselie


Bereiding:


Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Verhit een wok. Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten kort 2 min. (voor de salade moeten ze knapperig blijven). Voeg de groentemix (uit het pakje) en 100 ml water toe en roerbak nog 2 min. Schep de mie en de kruidenmix (uit het pakje) door het groentemengsel en wok nog 2 min. Laten afkoelen.

Scheur de slablaadjes in stukjes.

Meng de afgekoelde bahmi met de atjar (ook het vocht), de hamblokjes en de peterselie. Voeg vlak voor het serveren de sla toe.

Verdeel de bahmisalade over 4 kommen of borden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten