Ingrediënten:
100 g witte chocolade
1 theelepel vanille-essence
1 blaadje witte gelatine
1 ei
1 sinaasappel
scheutje sinaasappellikeur
1½ dl slagroom
1 eetlepel bloemenhoning
Bereiding:
Breek de chocolade in stukjes. Laat de chocolade boven kokend water (au bain-marie) smelten, roer er de vanille-essence door en laat de chocolade afkoelen maar niet stollen. Week de gelatine in ruim water.Boen de sinaasappel goed af, rasp de schil. Schil de vrucht boven een diep bord tot alle witte vliesjes eraf zijn. Snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uit. Roer een beetjes honing door het uitgelekte sinaasappelsap, leg de partjes erin en zet koel weg tot gebruik.Klop boven kokend water het ei, 1 theelepel sinaasappelrasp en de sinaasappellikeur tot een dikke crème. Roer er de uitgeknepen gelatine door en laat onder af en toe kloppen stijf worden. Klop de goed gekoelde slagroom stijf met de rest van de honing. Roer eerst de chocolade door het eiermengsel, spatel er daarna beetje voor beetje de slagroom door.Zet de chocolademousse afgedekt in de koelkast om op te stijven.Verdeel het honing-sinaasappelsap over twee dessertbordjes en leg op elk bordje twee bolletjes chocolademousse. Leg er een paar partjes sinaasappel naast en garneer met bijvoorbeeld een paar mooie, kleine muntblaadjes.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten