woensdag 11 maart 2009

Bananentaart

Ingrediënten

4 eieren
125 gr suiker
125 gr gehakte walnoten
100 gr biscuit- of beschuitkruim
geraspte schil van 1 citroen
1 mespunt zout
4-6 bananen
2 el suiker
1 el citroensap
1 el rum
glazuur:
150 gr poedersuiker
1-2 el sinaasappelsap of citroensap


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 165°C).
Scheid eiwitten en dooiers. Sla de eiwitten zeer stijf. Roer dooiers met suiker schuimig en voeg walnoten, kruimels, citroenrasp en zout toe. Schep de eiwitten er voorzichtig door.
Vet een springvorm in, strooi er wat paneermeel in en doe het beslag er in. Bak de taart 30-40 minuten. De taart op een rooster laten afkoelen en tweemaal horizontaal doorsnijden.
Schil de bananen, prak ze met een vork fijn en doe er suiker, citroensap en rum door. Strijk op twee platen de moes en zet de taartplakken weer op elkaar.
Giet er sinaasappel of citroen glazuur over.
150 gr poedersuiker
1-2 el sinaasappelsap of citroensap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten