dinsdag 10 maart 2009

Chocoladecake

Ingrediënten
400 g bloem
250 g gele basterdsuiker
100 g rietsuiker
50 g cacaopoeder(van goede kwaliteit)
2 tl bakpoeder
1 tl natriumbicarbonaat (zuiveringszout)
1/2 tl zout
3 eieren
142 ml zure room (kleine verpakking)
1 tl vanille extract
175 g ongezouten boter, gesmolten en afgekoeld
125 ml maisolie
300 ml ijswater(zet bijvoorbeeld even in de diepvries)

Werkwijze
Dit recept is voldoende voor twee cakes van 20 cm.
Oven voorverwarmen op 180 graden
De bakvormen invetten of bekleden
In een grote kom: bloem, basterdsuiker, rietsuiker, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda, zout met elkaar mengen.
In een andere kom eieren, zure room en vanille-extract door elkaar mengen.(alleen mengen, hoeft niet luchtig te worden)
Gebruik de mixer en kom: en mix de gesmolten boter en maisolie met elkaar totdat ze gemengd zijn. Dan meng je het koude water er doorheen. Voeg daarna alle droge ingredienten er in een keer aan toe. De mixer langzaam laten draaien.
Voeg het eimengsel toe en mix tot alles gemengd is, en verdeel het over de bakvormen.
Bak de cake in 50-55 minuten, of totdat de breinaald er schoon uitkomt.
Laat de cakes in de vorm op een rek 15 minuten afkoelen. Daarna stort je ze uit de vorm op het rek om ze verder af te laten koelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten