donderdag 12 maart 2009

Gehaktsoep

Ingrediënten:

2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
500 gr mager rundergehakt
1 schoongemaakte en fijngehakte groene paprika
1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte groene peper
2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
1 liter water
50 gr vermicelli
Zout
Peper

Bereiding:

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten
Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend omscheppen rul
Voeg de fijngehakte paprika en groene peper en de stukjes tomaat toe en bak alles onder regelmatig omscheppen 4 minuten
Voeg het water toe en laat de soep op matig vuur en onder voortdurend roeren aan de kook komen
Voeg de vermicelli toe, zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken
Maak de soep op smaak met wat zout en peper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten