woensdag 11 maart 2009

Hemelse cassata

Ingrediënten voor 6 personen:

180 g (garneer)amandelen
200 g poedersuiker
3 eetlepels groene likeur (bijv. Pisang Ambon)
3 eetlepels zonnebloemolie
1 sinaasappel
1 citroen
250 g suiker
½ dl bruine rum
6 blaadjes witte gelatine
100 g grootmoeders cake
3 dl slagroom
250 g verse roomkaas (op kamertemperatuur)
250 g ricotta

Bereiding:

In de keukenmachine de amandelen tot poeder malen. In een kom de poedersuiker, de likeur, de olie en 2 eetlepels water aan het amandelpoeder toevoegen en alles tot een soepele, stevige bal kneden.Het marsepein in plasticfolie verpakken en ± 1 dag laten rusten.De sinaasappel en de citroen schoonboenen, met een scherp mesje de schil er heel dun afsnijden en deze in heel dunne reepjes snijden.In een pan 1 dl water met 50 g suiker aan de kook brengen en de suiker laten oplossen. De reepjes schil toevoegen en ± 10 minuten laten pruttelen. De schilletjes op keukenpapier scheppen en ze vervolgens in een kommetje met de rum ± 15 minuten weken.Intussen in een kom met koud water de gelatine ± 5 minuten weken.De cake in kleine blokjes snijden. In een steelpan ½ dl slagroom met 150 g suiker verwarmen, de suiker laten oplossen.De gelatine goed uitknijpen en van het vuur af de blaadjes al roerend in de warme room oplossen, daarna iets laten afkoelen.In een kom de rest van de slagroom met de rest van de suiker half stijf kloppen. In een andere kom de verse roomkaas, de ricotta en het gelatinemengsel door elkaar roeren. De slagroom erdoor spatelen.De schilletjes met de aanhangende rum en de cakeblokjes erdoor spatelen en het mengsel in de koelkast in ± 20 minuten iets laten opstijven. Een stuk plasticfolie van ± 40 x 30 cm op het aanrecht leggen. De deegroller bestuiven met poedersuiker. Het marsepein goed doorkneden en vervolgens op de folie uitrollen tot een dunne lap van 30 x 20 cm Het roommengsel ± 2 cm van de rand op de lange kant scheppen en met behulp van de folie het marsepein met het roommengsel stevig oprollen tot een lange rol met marsepein aan de buitenkant. De marsepeinnaad tegen elkaar drukken, de folie aan de uiteinden dichtdraaien en de rol in de koelkast ± 4 uur op laten stijven.Aan beide uiteinden ± 1½ cm van de cassatarol snijden (wordt niet gebruikt), de rest van de rol met een glad scherp mes in 18 plakjes van ± 1½ cm dik snijden en de plakjes op zes borden leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten