woensdag 11 maart 2009

Griekse yoghurtmousse met karamel en citrusfruit

Ingrediënten voor 4 personen:

1 blaadje gelatine
75 g kristalsuiker
2½ theelepel citrusrasp (van citroen en sinaasappel)
300 ml slagroom
50 g poedersuiker
snufje zout
250 ml Griekse yoghurt
50 ml sinaasappelsap, gezeefd
2 (bloed)sinaasappels

Bereiding:

Week de gelatine in water. Smelt de suiker al roerend met een vork op laag vuur tot een blonde karamel. Voeg citrusrasp toe en neem na 30 seconden de pan van het vuur. Voeg 100 ml slagroom toe en blijf met een garde op zacht vuur roeren tot een egale massa ontstaat.Giet de karamelroom in een kom en roer de gelatine erdoor.Klop de rest van de slagroom met poedersuiker en zout stijf. Spatel de slagroom en de yoghurt door de afgekoelde en licht vloeibare karamelroom. Laat de mousse afgedekt 3 uur in de koelkast opstijven.Snijd de partjes sinaasappel tussen de vliezen uit en serveer de mousse met sinaasappelsap en partjes ernaast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten