donderdag 12 maart 2009

Crèmerolletjes

Ingrediënten:

1 citroen
7,5 dl melk
125 gr griesmeel
40 gr rijstemeel
60 gr basterdsuiker
2 eieren
1 tl vanille-essence
14 bladen filodeeg
6 el boter
2 el olie
1 el poedersuiker
1/2 tl kaneel

Bereiding:

Drie repen citroenschil van elk 5 cm lengte snijden en met melk in een pan doen. Al roerend bijna aan de kook brengen, dan op een lage pit ± 10 minuten afgedekt laten sudderen. Van het vuur nemen en 10 minuten laten afkoelen. De citroenschillen verwijderen. Met de mixer griesmeel, rijstemeel, suiker en lichtgeklopte eieren op de laagste stand in 2 minuten gladroeren. Al roerend langzaam melk toevoegen. Het mengsel weer in de pan doen. Op matig vuur 10 minuten roeren tot het kookt en dik wordt. Van het vuur nemen en de vanille-essence toevoegen. De crème afgedekt laten afkoelen.
De oven voorverwarmen op 180°C (hetelucht 160°C). De lagen deeg op elkaar leggen, in de breedte in drie even grote stukken snijden. Gesmolten boter en olie mengen. 1 Deegblad ermee bestrijken, met een volgend blad bedekken. Een smalle kant van het deegstapeltje met vet bestrijken. Ongeveer 2 cm van de rand van de andere smalle kant 2 el crème op het deegblad leggen. Deeg over de vulling heen leggen, de kanten naar binnen vouwen en oprollen. Herhalen tot het deeg op is. De rollen op 2 cm afstand van elkaar op een ingevet bakplaat leggen. Met het botermengsel bestrijken. 30 Minuten bakken tot het deeg gerezen en goudbruin is. De crèmerolletjes met poedersuiker en kaneel bestrooien. Warm serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten