donderdag 12 maart 2009

Garnaalsoep

Ingrediënten :

500 gr visafval
500 gr ongepelde garnalen
1 prei
1 wortel
1 dl blond bier
50 gr boter
2 eetlepels bloem
Peper
Zout

Bereiding:

Maak eerst de basis van de soep
Dompel het visafval in 1 liter koud water en kruid lichtjes met peper en zout
Pel de garnalen
Voeg, als het water kookt, de in kleine stukjes gesneden prei en wortel en de pellen van de garnalen toe
Houd de temperatuur 1 uur constant tegen het kookpunt
Schep de boter in een pannetje en maak de helft van de garnalen fijn, liefst in een houten vijzel, zodat een soort roze pasta ontstaat
Om dit gemakkelijker te maken, voegt u steeds een beetje visbouillon toe
Zet het vuur laag
Giet onder voortdurend roeren het bier bij de garnalenpasta en laat nog enkele minuten koken om een smeuïg geheel te krijgen
Voeg dan de rest van de garnalen toe en haal de pan van het vuur
Zeef de bouillon en druk de ingrediënten goed uit
Giet de inhoud van het kleine pannetje in de nog lauwe ketel van de bouillon
Giet die er langzaam bij en blijf met een houten lepel roeren
Controleer of er nog kruiden bij moeten
Dien de soep zeer warm op
Als u per se tomatenpuree (1 eetlepel) en room (50 gr) wilt gebruiken, moet u die toevoegen voor de rest van de garnalen
De soep heeft dan een mooie, helderroze tint, maar de typische smaak verzwakt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten