Ingrediënten:
2 tenen knoflook
1 fijngesnipperde ui
(mais)olie
1 blikje mais (300 gr)
1 liter kippebouillon
1 eetlepel maizena, aangemaakt met 1 kopje melk
Een handje spinaziebladeren
Zout
Zwarte peper
Bereiding:
Meng de kippebouillon en de mais in een blender of met een staafmixer
Mocht de kleur niet geel genoeg zijn, voeg dan wat extra mais toe of eventueel later wat kurkuma (geelwortel) of saffraan
Fruit de ui en de knoflook goudgeel (=refogado)
Voeg de bouillon met de mais bij de refogado, laat het geheel bijna koken en doe er de melk met de maizena bij
Laat de soep op laag vuur wat indikken en breng haar op smaak met peper uit de molen en eventueel zout
Voeg na ca. 15 minuten de spinaziebladeren toe; laat ze niet de gaar worden, want de mooie groene kleur moet niet verloren gaan
Dien de soep op met in iedere kop of bord een enkele spinazieblaadjes
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten