maandag 25 juli 2011

Thaise viscurry van zalm en garnalen met basilicum-rode ui noedels

Benodigdheden:

1 pak Conimex Mix voor Thaise Vis Curry
Conimex Wokolie
300 g zalmfilet
200 g gepelde rauwe garnalen
1 pak Conimex Wok noedels
2 rode uien
20 g verse basilicum
600 g gesneden prei
200 ml Conimex Kokosmelk

Bereiding:

Meng de marinademix met 2 el olie in een kom. Snijd de zalm in blokjes. Doe de zalm garnalen in de kom, meng goed en laat ca. 15 minuten marineren. Kook de Conimex Wok Noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet. Koud spoelen en uit laten lekken.
Pel en snijd de uien in partjes. Scheur de grote basilicumblaadjes. Verhit een wok, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin de prei 3 minuten. Voeg de sausmix, de Conimex Kokosmelk en 100 ml koud water toe, breng aan de kook. Laat de saus 3 minuten zachtjes doorkoken.

Bak ondertussen in een andere pan de zalm en de garnalen rondom goudbruin en gaar. Voeg toe aan de saus en laat 1 minuut zachtjes doorkoken.
Verhit een wok, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin de uipartjes 3 minuten. Voeg de noedels toe en warm goed door. Schep er op het laatst de basilicum door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten