zaterdag 14 maart 2009

Aardappel-preikoekjes met kaviaar

Ingredienten :

100 gram geschilde aardappelen
(bloemig kokend)
100 gram prei
250 gram bloem
5 eieren
1/4 liter melk
2 el fijngesneden bieslook
peper
vers geraspte nootmuskaat
boetr om te bakken

BOVENDIEN:

200 gram créme fraiche
200 gram Sevruga of Belugakaviaar

Bereiding:

De aardappelen in gezouten water gaar koken Intussen de prei in kleine stukjes snijden en die even in kokend water blancheren. De bloem in een schaal doen en dan na elkaar de eieren en de melk toevoegen. Roeren tot het beaslag glad is. De aardappelen fijnstampen met de prei en de bieslook door het beslag roeren. Kruiden met zout, peper en nootmuskaat. Van het beslag 20 koekjes in boter bakken. De koekjes kransvormig op de borden leggen. Met een theelepel een schepje créme fraiche en kaviaar in het midden van de koekjes scheppen. Dit alles met een beetje peper bestrooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten