woensdag 11 maart 2009

Canneloni van ganzenham met een mousse

Ingredienten

100 gram gerookte endenborst
1 dl wildfond, lauwwarm
2 dl room, ongezoet en stijfgeklopt
8 plakken ganzenham (poelier)
dit wordt normaal op een bepaalde dikte aangeleverd, net als "gewone ham"
VOOR DE DRESSING:
50 gram frambozen
1/2 dl frambozen-azijn
1 dl sojaolie
1 el suiker
1 mespuntje mosterd
zout
150 gram gemengde sla

Bereiding

Draai de eendenborst in een keukenmachine met de lauwwarme wildfond tot een egale massa. Spatel de room erdoor en laat de massa in de koelkast ca 3 uur opstijven. Doe de mousse over in een spuitzak en spuit de mousse in het midden van de plakken ganzenham. Rol de plakken één voor één strak op. Pureer voor de dressing, de frambozen en meng ze met de azijn. Voeg al kloppend de olie toe en breng de dressing op smaak met suiker, mosterd en zout. Serveer de canneloni op een bedje van sla en druppel wat van de dressing over het gerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten