vrijdag 13 maart 2009

Diplomat

Ingredienten:
Voor 4 Personen:

- 50 gram rozijnen- 50 gram gekonfijt fruit- 100 gram suiker- 1 dl water- 1/2 l melk- 1/4 l room- 2 eidooiers- 2 eiwitten- 4 eetlepels marasquinlikeur- 1 vanillestokje - 100 gram boudoirkoekjes- 12 gram gelatine- Voor de versiering: room opgeklopt met poedersuiker en gekonfijt fruit

Bereidingswijze:

Kook de rozijnen in 1 dl water tot ze gezwollen zijn en laat ze dan uitlekken. Meng 1/2 dl rozijnennat met de marasquin. Laat de gelatine in ruim water weken. Kook de melk met de overlangs opengesneden vanillestok en laat een kwartier trekken. Haal dan de vanillestok uit de melk. Klop de eidooiers met de suiker tot lichtgeel en giet hierover de warme melk. Breng al roerend bijna aan de kook. De vloeistof is klaar als ze aan een houten spatel blijft kleven. Haal de pudding van het vuur, knijp de gelatine uit en voeg toe aan de pudding. Laat gedeeltelijk geleren door afkoeling en voeg rozijnen en gekonfijt fruit toe. Klop de room stijf en spatel onder de pudding. Klop het eiwit stijf en spatel ook onder de pudding. Week de koekjes even in het rozijnennat met de marasquin. Vul een met olie ingesmeerde vorm met een laag pudding, een laag koekjes, terug een laag pudding en een laag koekjes en laat verder stollen. Na stolling keer je de vorm om en versier met toefjes opgeklopte room en wat gekonfijt fruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten