Ingredienten
6 blaadjes gelatine
2 avocado's
zout en vers gemalen witte peper
citroensap
60 gram zure appel, geraspt
4 eetlepels hete bouillon
3 deciliter room
1 ontvelde vleestomaat
2 stengels bleekselderij
5 blaadjes frisée sla
zout en witte peper
citroensap
mespuntje suiker
12 grote rauwe garnalen
olijfolie
walnootolie
Bereiding
Week de gelatine in ruim koud water. Schil de avocado, halveer ze en verwijder de pit. Pureer het vruchtvlees met zout, witte peper, citroensap en de geraspte appel. Wrijf de puree door een fijne zeef. Knijp de gelatine goed uit en los ze in de hete bouillon op. Roer het dan door de puree. Klop de room stijf en roer 1/3 deel ervan door de puree. Spatel nu de rest voorzichtig door de massa. Laat de mousse in de koeling stijf worden. Ontpit de ontvelde vleestomaat en snijd het vruchtvlees dan in piepkleine blokjes. Trek de vezels van de bleekselderij en snijd de stengels dan in schijfjes van 3 milimeter dik. Maak de frisée sla schoon en droog. Pluk ze in kleine stukjes. Zet voor het uitserveren alle ingrediënten door elkaar. Maak ze aan met wat zout, witte peper, citroensap en wat suiker. Bak de garnalen in de olijfolie tot ze net gaar zijn. Dus kort. Laat de garnalen op keukenpapier afkoelen. Pel kort voor het serveren de garnalen, maar laat het staartje vastzitten. Verwijder het darmkanaal.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten