Benodigdheden:
· 8 Conimex Satéstokjes
· 1 zakje Conimex Saté Marinademix
· 400 g biefstuk
· 400 g witte rijst
· 1 bosje lente-uitjes
· 250 g paddenstoelen (champignons en/of shii-takes)
· Conimex Wok Olie
· 300 g broccoliroosjes
· 1 el bakgember
· 3 el Conimex Ketjap Asin
Bereiding:
Leg de satéstokjes een paar minuten in lauw water.
Maak de marinade volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de biefstuk in blokjes van ca. 2 cm, meng met de marinade en marineer 15 minuten. Rijg de biefstukblokjes aan satéstokjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Was en snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit een wok, voeg een flinke scheut olie toe en roerbak hierin de broccoli 5 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en wok 2 minuten mee.
Dep de biefstuksaté droog en gril in een grillpan of onder de hete grill in 3-5 minuten gaar en goudbruin. Tussentijds telkens keren.
Meng ondertussen de bakgember met de ketjap en lente-uitjes. Meng de helft van het mengsel door de groenten.
Verdeel de rijst en groenten over 4 borden. Leg de biefstuksaté op de rijst en schep de rest van het lente-ui-, ketjap- en gembermengsel over de saté
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten