dinsdag 5 mei 2009

Babi Asam Pedas - pittig varkensvlees in een tamarinde saus

ingrediënts:

500 gr varkensvlees
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 rode rawits
1/2 theel zout
2 theel maizena
2 cm jahe (gember)
5 theel asem
200 ml water
6 lente uitjes
3 tomaten
3 eetl kecap manis
3 eetl olie


bereiding:

Snijd het vlees in reepjes. Meng de asem met het water. Wrijf of maal de lomboks, het zout en de knoflook fijn tot een pasta. Snijd de lenteui in stukjes en rasp de jahe. Snijd de rawits in reepjes. Meng in een kom de boemboe, het asemwater, de gember en de maizena en marineer hiermee het vlees voor tenminste 90 minuten. Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees voor 10 minuten en schep het uit de wok/wadjan. Bak de lenteui en de rawits voor 2 minuten. Voeg dan het vlees, de tomaten, de marinade en de kecap toe en bak dit nog 3 minuten totdat de saus is ingedikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten