Ingrediënten:
1 ui
500 gr kalfsbotten in stukken
300 gr runderpoulet
2 wortels in stukken
1 stengel bleekselderij in stukken
Bouquet garni van tijm, peterseliestengels, laurier en peperkorrels
2 eiwitten
200 gr soepgroenten
200 gr kalfs- of rundergehakt
6 eetlepels verse tuinkruiden
4 plakjes bladerdeeg
2 eetlepels sesamzaad
4 ovenvaste soepkoppen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C
Pel en halveer de ui
Doe de botten, het poulet, de ui, de wortels en de bleekselderij in een braadslee en laat ze in midden van de oven in 40 minuten kleuren
Doe alles in een grote soeppan en schenk er 1 liter koud water bij
Roer de aanbaksel in de braadslee met wat water los en schenk ook dit in de pan
Breng alles aan de kook en schuim regelmatig af
Voeg het bouquet garni toe en laat de bouillon op laag vuur 4 uur trekken
Zeef de bouillon door doek en laat afkoelen
Verwarm de oven voor op 200°C
Klop de eiwitten halfstijf
Voeg de soepgroenten, het gehakt en het eiwit aan de bouillon toe en breng de soep al roerend langzaam aan de kook
Blijf roeren tot een schuimlaag ontstaat, zeef de soep dan door een doek en voeg de tuinkruiden toe
Schep de soep in kommen en dek die af met een plakje bladerdeeg
Bestrooi met sesamzaad en bak het deeg in 20 minuten goudbruin
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten