Ingrediënten:
1 ui
400 gr venkel
1 eetlepel boter
2 eetlepels hazelnootolie
Zout
Peper
75 gr blanke hazelnoten
2 vellen fyllodeeg
200 gr kwartelfilet
1 pot gevogeltefond
4 eetlepels medium sherry
Worcestershiresaus
Bereiding:
Pel de ui en hak hem fijn
Snijd het fijne groen van de venkel, bewaar het en snijd de venkel in smalle repen
Leg 1/4 deel van de venkel apart en hak de rest fijn
Verhit 1/2 eetlepel boter en 1 eetlepel olie en fruit de ui en de venkel glazig
Hak de hazelnoten fijn en bak ze 5 minuten mee
Laat het mengsel afkoelen en breng het op smaak met zout en peper
Smelt de rest van de boter in de rest van de olie en bestrijk de vellen fyllodeeg hiermee
Snijd elk vel in 4 stukken, verdeel daar het notenmengsel over en vouw de pakketjes dicht
Bestrijk ze rondom met de gesmolten boter en leg ze op een bakplaat
Snijd de kwartelfilet in reepjes en bestrooi die met zout en peper
Verhit de rest gesmolten boter met olie en bak de kwartelfilet ca. 3 minuten
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de notenkussentjes in ca. 15 minuten knapperig
Verwarm op laag vuur de reepjes kwartelfilet met de gevogeltefond en 1/4 liter water
Voeg de venkelreepjes en de sherry toe en breng op smaak met zout, peper en worcestershiresaus
Garneer de soep met venkelgroen en geef er de notenkussentjes bij
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten