Ingredienten :
12 grote oesters (visboer)
4 fijngesneden sjalotten
2 uitgeperste teentjes knoflook
100 gr.in stukken gescheurde wilde spinazie
2 dl.droge witte wijn (muscadet)
2 dl.creme fraische
2 el.boter
100 gr.geraspte kaas
1 el.fijngesneden bieslook om te garneren
peper,zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220C.Maak de oesters open (zie opmerkingen),haal de schelpdiertjes eruit en leg ze op de bakplaat.Schraap 12 schelphelften goed schoon en spoel ze af met koud water.Meng de sjalotten,knoflook,spinazie,witte wijn, creme fraische in een kom.Verhit de boter on een pan en bak de spinaziemengsel 5 min.op hoog vuur en voortdurend omscheppend.Verdeel de spinaziemengsel over de oesters en strooi er de geraspte kaas over.Bak ze in de oven in 10 min.goedbruin en gaar.Leg elke oester in een schelphelft,garneer ze met de bieslook en peper en zout en dien ze direct op.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten