donderdag 12 maart 2009

Eendensoep

Ingrediënten:

2 schoongemaakte en gehakte lente-uitjes
1 eetlepel plantaardige olie
2 1/2 cm geschilde en zeer fijn gehakte gemberwortel
100 gr gekookt eendevlees in flinterdunne reepjes
100 gr wintermeloen in dunne plakjes (alleen in blik te koop in speciaalzaken)
1 1/2 liter kippe- of eendebouillon
Zout
(1 mespunt ve-tsin)
1-2 eetlepels Shau Hsing wijn of droge sherry
2 theelepels maizena, opgelost in een beetje bouillon
Versgemalen peper

Bereiding:

Bak eerst de lente-uitjes in de hete olie even glazig en voeg dan de gehakte gember en het eendevlees toe
Laat de wintermeloen uitlekken en snijd er kleine stukjes of plakjes van
Doe die samen met de overige ingrediënten in de bouillon en breng de soep aan de kook
Schenk de wijn of de sherry erbij, bind met de aangemaakte maizena en
breng de soep op smaak met wat zout en peper
Schep de soep in verwarmde kommen en serveer direct

Geen opmerkingen:

Een reactie posten