zondag 21 maart 2010

Rendang met ananas, gele kokosrijst en gewokte groenten

Benodigdheden:


• 6 lente-uitjes
• Conimex Wok Olie
• 400 g runderreepjes
• 1 bakje Conimex Boemboe voor Rendang
• 200 g ananasstukjes (vers of uit blik)
• 400 g Oosterse roerbakgroenten
• 2 zakjes Conimex gele Wok Rijst
• 2 el Conimex Seroendeng



Bereiding:


Snijd de lente-uitjes in zo dun mogelijke schuine plakjes.

Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en bak de runderreepjes ca. 3 minuten, voeg de boemboe en een flinke scheut water toe en laat ca. 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst de lente-uitjes en de ananas toe en warm goed door.

Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de groenten 5-8 minuten. Hoe korter, hoe knapperiger. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de rijst 3 minuten. Voeg de seroendeng en eventueel naar smaak wat peper en zout toe en warm goed door.

Verdeel de kokosrijst en de rendang over 4 grote borden en schep de gewokte groenten ernaast. Geef de kroepoek er apart bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten