donderdag 12 maart 2009

Magdalenakoekjes

Ingrediënten:

250 gr bloem
150 gr boter of margarine
100 gr suiker
80 gr gemalen witte amandelen
marmelade
poedersuiker



Voorbereiding:

Kneed van bloem, boter, suiker en amandelen een soepel deeg en leg het 30 minuten in de koelkast.

Bereiding:

Rol het deeg op een met bloem bestoven plank uit tot een dikte van 1/2 cm en steek er met een glas rondjes uit. Steek uit de helft van de koekjes het middendeel met een appelboor, zodat kransjes ontstaan.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Leg de koekjes op een ingevet bakblik en bak ze 10-15 minuten in het midden van de oven. Laat ze op een rooster afkoelen en bestrijk de 'hele' koekjes dik met marmelade. Zet de kransjes erop en strooi er poedersuiker over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten