vrijdag 13 maart 2009

Crepes Normande

Ingredienten:

Voor 6 Personen:

- 150 gr boter- 130 gr bloem- zout- 2,5 dl melk- 3 eieren- 1 kg appels (geschild, in schijfjes)- 50-100 gr suiker- 4 eetlepels cointreau- Extra nodig: een ingevette ovenschaal

Bereidingswijze:

Laat 25 gr boter smelten. Van de bloem, een snuifje zout, melk, eieren, en de gesmolten boter een beslag maken. In 50 gr boter dunne flensjes bakken en deze warm houden. In de rest van de boter de appelschijfjes al roerend op een laag vuur in een 20 tal minuten tot een dikke moes bakken. Naar smaak suiker toevoegen en al roerend nog 5 minuten laten pruttelen. De pan van het vuur nemen en de likeur toevoegen. De oven voorverwarmen op 225° C. De flensjes vullen met de appelmoes, oprollen of toevouwen en naast elkaar in de ovenschaal leggen. Laat deze 5 minuten in de oven verwarmen. TIP: de flensjes kunnen ook geflambeerd worden; In een kleine pan een beetje likeur verwarmen ( afzuigkap uit !!!), de likeur aansteken en over de flensjes schenken. Lekker met lobbig geklopte slagroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten