zondag 20 februari 2011

Sambalbahmi met kokoseieren

Benodigdheden:

4 eieren
0.5 zak (250 g) Conimex Mie Nestjes
1 rode ui
Conimex Wok Olie
1 pakje (200 ml) Romige Kokosmelk
Conimex Ketjap Manis
Conimex Sambal Badjak
500 g bamigroenten
1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng



Bereiding:

Kook de eieren in kokend water 8 minuten. Spoel ze af met koud water en pel ze.

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Pel en snijd de ui ondertussen in smalle reepjes.

Verhit een scheutje olie in een steelpan en roerbak de ui 3 min. Roer de kokosmelk, een scheutje ketjap en 1 tl sambal erdoor, leg de eieren in de saus en verwarm 5 min. op een laag vuur.

Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 3 min. Voeg de boemboe en 100 ml heet water toe en roerbak nog 2 min. Schep de mie en 1-2 tl sambal erdoor en warm goed door.

Verdeel de bahmi over 4 kommen of borden. Schep de kokoseieren erop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten