dinsdag 10 maart 2009

Antipasta con salmone

Ingredienten

2 zure appels, goudreinetten
200 gram gerookte zalm
1 potje zure room
1 citroen
peper en zout

Bereiding

De avond voordien: belangrijk, want anders blijft de créme te vloeibaar knijp je de citroen uit en mengt het citroensap met de zure room. Laat het mengsel in de koelkast staan en dek af met keukenfolie. De dag zelf was en schil je de appels. Snijd ze in juliennestaafjes, niet in blokjes. Doe ze bij de room. Kruid met peper en zout en zet in de koelkast. Bekleed schaaltjes of koffiekopjes met de sneetjes gerookte zalm. Vul ze met het appelmengsel. Dek af met de overgeslagen sneetjes zalm en zet in de koelkast. Een uur voor het opdienen, draai je de vormpjes om op een bord en versiert naar keuze: met schijfjes citroen, bieslook en kerstomaatjes. Dien fris op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten