zaterdag 14 maart 2009

Vanille Roomijs

Ingredienten:
Voor 0,5 liter:

- 3 eidooiers- 150 gram suiker- 3,5 dl liter melk- 2 dl room- 1 vanillestokje

Bereidingswijze:

Klop de eidooiers met de suiker tot lichtgeel. Kook de melk en de room samen met het opengesneden vanillestokje. Haal het stokje uit de melk en laat deze wat afkoelen. Giet ze dan beetje bij beetje op het suiker-eimengsel en verwarm terug langzaam. Laat niet koken. Als de vloeistof licht aan een houten spatel blijft plakken is de bereiding klaar. Laat het geheel afkoelen. Met de ijsroommachine: Doe het mengsel in de ijsroommachine en laat 30 tot 40 minuten draaien tot een glad ijs. Met de hand: Doe over in een metalen diepvriesbakje en vries 4 uur in of tot het ijs stevig is. Klop het mengsel elk half uur door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten