Ingredienten
4 grote artisjokken
3 el azijn
zout
peper
2 el rode wijn-azijn
2 tl mosterd
6 el olijfolie
Bereiding
Schoonmaken: Breek de stelen van de artisjokken, snijd de bodem bij en verwijder lelijke blaadjes. Knip eventueel de lelijke punten van de blaadjes. Bereiden: Kook de artisjokken in ruim kokend water (ze moeten onderstaan)met azijn en zout in 30-40 min. gaar. Leg tijdens het koken een bord op de artisjokken, anders gaan ze drijven. De artisjokken zijn gaar als de blaadjes makkelijk loslaten. Laat ze goed uitlekken. Meng voor de vinaigrette azijn, mosterd, olie en zout en peper naar smaak. Serveer de artisjokken lauwwarm of koud met de vinaigrette. Eten: Trek de blaadjes uit de artisjok, haal het zachte gedeelte van de blaadjes door de vinaigrette en eet dat op. Het harde deel wordt niet gegeten. Verwijder, als de blaadjes op zijn, het hooi ( de vezelige draadjes) en eet daarna de bodem met de vinaigrette.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten