zondag 15 maart 2009

Bladerdeegbakjes met champignon-salamiragout

Ingredienten :

250 g (grot)champignons
4 bladerdeegbakjes
40 g boter
versgemalen peper
250 ml vleesbouillon
125 ml slagroom (of kookroom)
100 g reepjes of blokjes salami
allesbinder of maizena
2 eetl. fijngeknipte bieslook

Bereiding:

Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van de bladerdeegbakjes wordt vermeld. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Verwarm de bakjes volgens de aangegeven tijd op de verpakking. Bereiden: Smelt de boter in een koekenpan en bak de champignonplakjes snel knapperig en lichtbruin. Schep ze tijdens het bakken af en toe om. Bestrooi de plakjes met versgemalen peper. Giet de bouillon en de room bij de champignons in de pan en breng aan de kook. Roer de salami door de champignons. Bind het vocht door er zoveel allesbinder of vlugbloem door te roeren tot het de consistentie van ragout heeft. Verdeel de ragout over de in de oven warmgemaakte bladerdeegbakjes. Strooi er bieslook over en dien op. Variatie: • Vervang de salami door reepjes gekookte ham. • Roer een beetje kerriepoeder door de ragout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten