donderdag 12 maart 2009

Bouillon met vlees

Ingredienten :

750 gr runderschenkel
2 liter water
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
2 schoongemaakte en in ringen gesneden preien
2 schoongemaakte en in plakjes gesneden worteltjes
4 takjes peterselie
2 takjes selderij
5 geplette witte peperkorrels
Zout

Bereiding:

Doe de schenkel met het water in een pan en breng het geheel aan de kook
Voeg de kleingesneden ui, de blokjes aardappel, de ringen prei, de plakjes wortel, de takjes peterselie en selderij en de geplette peperkorrels toe
Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de bouillon ± 2 1/2 uur zachtjes trekken
Haal de schenkel uit de bouillon en snijd het vlees in kleine blokjes
Zeef de bouillon en doe hem terug in de pan
Breng de bouillon aan de kook en laat hem bij vrij veel hitte inkoken tot nog ± 1 1/2 liter bouillon is overgebleven
Voeg de stukjes vlees toe en maak de bouillonsoep op smaak met wat zout en peper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten