zondag 15 maart 2009

Carpaccio van Ganda ham met gegrilde asperges.

Ingrediёnten:

12 plakken Ganda ham
1/2 fijn gesneden ijsbergsalade
9 zongedroogde tomaatjes
poedersuiker
Oude kaas of Parmezaan in grove schilfers gesneden
12 dikke asperges
1 bosje basilicum
Mooie olijfolie
Balsamico azijn

Bereiding:

Bereiding: Schil de asperges zorgvuldig en zet ze op met koud water, en breng aan de kook. Als de asperges koken, vuur uitzetten en gedurende 15 min. in het kookvocht bewaren. Asperges met wat olijfolie bestrijken en in de grillpan op hoge temperatuur roosteren. Peper en zout de gegrilde asperges en snijd in mooie stukken en bewaar lauwwarm. Maak een dressing:Meng 6 eetlepels olijfolie met 1 1/2 lepels balsamico-azijn en maak op smaak met poedersuiker en peper en zout. Vermeng de gesneden ijsbergsla met de dressing. Snijd de tomaatjes in stukjes, snijd de basilicum julienne, bewaar wat mooie blaadjes basilicum voor de garnering. Presentatie: Begiet een diep bord met een dun laagje mooie olijfolie. Leg in het midden een bergje ijsbergsla Leg hierover de plakken Ganda ham zodat de olie bedekt is. Leg in het midden de gegrilde asperges en besprenkel met wat balsamico azijn. Bestrooi met het tomaatje, kaas en de balsamico.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten