zaterdag 14 maart 2009

Amuse van Luikse bloedworst en appel

Ingredienten :

250 g bloedworst (Belgische)
2 á 3 stuk appelen (goudreinet)
½ st rode ui
50 gram ontbijtspek

Garnering:

peterselie

Bereiding:

Belgische bloedworst is gebonden met gort, Limburgse met boekweitmeel Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij de appelen in 10 schijven van 4 a 5 mm dikte. Bak de appelschijfjes tot beetgaar en licht bruin in een pan met wat boter. Snij de bloedworst in 30 schijven van ca 8 mm en bak deze in een hete pan met weinig olie. De schijfjes moeten stevig maar niet droog worden. Reken ca 3 min. baktijd. Snij de ui in dunne ringen en snij het spek in kleine blokjes. Bak de ui gaar samen met de spekjes. Uitserveren: Schik een appelschijf op een voorverwarmd bordje en leg hierop 3 schijfjes bloedworst. Garneer verder met het uien/spek mengsel en versier het geheel met wat in hete olie gebakken grote roosjes peterselie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten