woensdag 11 maart 2009

Amaretto-cakejes

Ingrediënten voor 4 à 6 personen:

100 g zachte boter
2 eieren
100 g bruine basterdsuiker
75 g zelfrijzend bakmeel
75 g amandelen en walnoten, fijngehakt
3 eetlepels walnootolie
2 glaasjes amaretto
walnoten om te serveren

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de boter, de basterdsuiker en de eieren luchtig. Meng het bakmeel, de noten en de olie en schep dit door het beslag tot een grof, klonterig deeg ontstaat.Vet per persoon een ovenvast schaaltje in met olie of boter, schep het deeg erin en bak de cakejes in 20 à 25 minuten. Druk de walnoten in het bovenste deeglaagje en laat ze afkoelen.Prik na het afkoelen gaatjes in de cakejes, sprenkel er wat amaretto over en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten