Ingrediënten :
500 gr ossenstaart
2 stukken gegrild spek
500 gr hamlappen
2 rookworsten
1 selderijknol
1 kg prei
1 winterpeen
2 middelgrote uien
2 grote aardappelen
2 pakken spliterwten
1 bosje selderij
Versgemalen zwarte peper
Bouillonpoeder
Bereiding:
Braad de ossenstaart aan en voeg hieraan een ui toe
Zet de staart onder water en laat die enkele uren trekken, tot het vlees gaar is
Snijd het vlees daarna klein
Snijd de groenten fijn en doe ze samen met de spliterwten in een grote pan
Voeg 3 liter water en, als het water kookt, de hamlappen en het spek toe
Voeg naar smaak peper toe en laat de soep ± 1 1/2 uur zachtjes pruttelen
Neem het vlees uit de pan en pureer de soep met een staafmixer
Snijd het vlees, het spek en de rookworst in stukjes en voeg die bij de soep
Voeg er tenslotte het ossenstaartvlees en de bouillon bij en breng de soep op smaak met bouillonpoeder en peper
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten