donderdag 12 maart 2009

Waterkerssoep

Ingrediënten:

3 lenteuitjes (gesnipperd)
3 el boter
300 a 400 gr waterkers (incl. steeltjes)
3 el bloem
1 1/2 l kokende kipbouillon
2 eidooiers
1 1/2 dl room
Evt. 2 el boter extra
Beetje waterkers voor de garnering

Bereiding:

Smoor de lenteui in een pan met dikke bodem met de boter tot glazig, doe de waterkers erbij en laat deze met het deksel op de pan in 5 minuten meesmoren tot ze zacht is geworden (let op: laag vuur)
Roer de bloem erdoor (matig vuur)
Van het vuur halen en de bouillon erdoor mengen
Even met de staafmixer erdoor om een glad mengsel te krijgen
Vlak voor het serveren de dooiers met room mengen, wat soep door dit mengsel roeren en vervolgens het ei/roommengsel al roerend bij de rest van de warme soep doen
Al roerend laten binden, let op dat de soep niet meer kookt
Als laatste evt. de extra boter door de soep
Garneren met de waterkersblaadjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten