woensdag 11 maart 2009

Malakofftaart

Ingrediënten:

200 gr boter
200 gr suiker
4 eierdooiers
125 ml slagroom
4 el cognac
200 gr lange vingers
250 ml slagroom
1 pakje klopvast
1 pakje vanillesuiker
1 plak bittere chocolade

Bereiding:

Roer boter met suiker en eierdooiers zeer schuimig. Klop 125 ml slagroom stijf en meng er de cognac door. Meng de room door de boter.
Leg in een niet te grote springvorm een laag lange vingers, maar zo dat de hele bodem bedekt is. Schep er een laag room op en strijk het uit. Leg er opnieuw een laag lange vingers op en daarna weer een laag room. Ga door tot de ingrediënten zijn opgebruikt. Zorg dat de bovenste laag van de taart verkruimelde vingers is.
Zet de taart minstens 24 uur in de koelkast. Sla de rest van de slagroom met vanillesuiker en klopvast stijf. Bestrijk de rand van de taart ermee en spuit de rest als garnering op de bovenkant. Rijkelijk met geraspte chocolade bestrooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten