donderdag 12 maart 2009

Tamarillocrèmesoep

Ingrediënten :

Peper
Zout
Foelie
Harissa (pittige Marokaanse saus)
1 laurierblad
Boter
300 gr pompoen
1/2 preiwit
1 kleine ui
Enkele blaadjes lavas
1/2 runderbouillontablet
2 rijpe tamarillo's (Zuid-Amerikaanse vrucht, ook wel 'boomtomaat' genoemd)
1 kleine vleestomaat
50 gr puur kalfsgehakt en bloem
2 eetlepels room
1/2 eetlepel gehakte peterselie

Bereiding:

Kook 1/2 liter water met een mespuntje harissa, de laurier, 1 eetlepel boter en 1/2 koffielepel zout
Schil en ontpit de pompoen, snijd hem in stukken en leg die in het water
Snijd de prei, de uien en de lavas klein en doe ze in het water
Voeg na 45 minuten een mespuntje foelie en het bouillonblokje toe
Was en pel de tamarillo's, haal het steeltje eraf, snijd ze in kleine stukjes en voeg die bij de soep
Laat alles zachtjes gaar koken
Pel de tomaat, ontpit hem en snijd hem in kleine stukjes
Haal de laurier uit de pan, mix de soep en passeer de soep door een puntzeef
Doe wat bloem op uw handen, maak van het gehakt balletjes ter grootte van een hazelnoot en pocheer ze in de soep gaar
Proef of de soep genoeg smaak heeft en voeg er eventueel wat kruiden bij
Doe er daarna de room in en breng de soep al roerend tot het kookpunt
Haal de soep van het vuur en doe er de tomaatblokjes en de peterselie bij
Deze soep is vers het lekkerst met plat ongedesemd of zuurdesembrood

Geen opmerkingen:

Een reactie posten