woensdag 11 maart 2009

Kiwimousse

Ingrediënten voor 4 personen:

1 anijsblokje, verkruimeld
25 g boter of margarine, gesmolten
4 vellen fillodeeg
375 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels witte basterdsuiker
1 zakje klopvast
3 kiwi's
poedersuiker

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 200°C. De anijs en de boter vermengen en elk fillodeegveel met de anijsboter bestrijken. Het deeg in de lengte in dunne repen snijden (± 1 cm breed). De bakplaat met bakpapier bekleden de de deegrepen nonchalant erop leggen. In het midden van de oven de repen in ± 5 minuten knapperig bakken.De slagroom met vanillesuiker, de basterdsuiker en de klopvast stijfkloppen. De kiwi's (zo kort mogelijk voor serveren) schillen en pureren. De puree door de slagroom spatelen en het mengsel in een spuitzak met een grote gekartelde mond scheppen. In het midden van vier borden een grote rozet spuiten en de mouse met krullen fillodeeg afdekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten